Read Temel Parçacıklar by Michel Houellebecq Free Online


Ebook Temel Parçacıklar by Michel Houellebecq read! Book Title: Temel Parçacıklar
The author of the book: Michel Houellebecq
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 38.68 MB
Edition: Doğan Kitap
Date of issue: December 1999
ISBN: No data
ISBN 13: No data

Read full description of the books Temel Parçacıklar:

(Η κριτική περιέχει ενύπνια ψιχία αποκαλύψεων πλοκής).Ο κλονισμός των κλωνοποιημένων
•Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνολικά 12 σωματίδια αποτελούν τους βασικούς δομικούς λίθους του σύμπαντος, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Όχι ακριβώς! Η σύγχρονη θεωρία που περιγράφει τον μικρόκοσμο, η κβαντομηχανική,  προβλέπει (και έχει αποδειχθεί πειραματικά) την ύπαρξη του αντισωματίδιου: σε κάθε σωματίδιο αντιστοιχεί άλλο ένα, με ίδια μάζα και αντίθετο ηλεκτρικό φορτίο. Ετσι ο συνολικός αριθμός των σωματιδίων διπλασιάζεται•

Ο θηλυκός
"νέος Ωραίος Κόσμος" είναι το όραμα του Ουελμπέκ ως μια θαυμαστή και τρομακτική ουτοπία.

Οι φυσικές μεταλλάξεις που αλλάζουν τον κόσμο μέσα στη διάρκεια της ιστορίας φτάνουν στο τρίτο μεταλλαγμένο κοινωνιολογικό πρότυπο.
Εδώ επικρατεί ο ατομικισμός και η υλιστική μίζερη κυριαρχία.
Πρέπει να εξαλειφθούν απαραιτήτως για να εξελιχθεί η ανθρώπινη οντότητα προς την ευδαιμονία και την τελειότητα.
Μοναδικό όπλο η επιστημονική κορύφωση της γενετικής.
Θα πρέπει να αποφασιστεί συνειδητά απο το ανθρώπινο γένος να αλλάξει ριζικά και μη αναστρέψιμα τα ατομικά συμφέροντα και το γνωστό και "φυσικό" τρόπο αναπαραγωγής.

Έτσι, αυτοβούλως όλοι οι άνθρωποι θα είναι αδέλφια... βιολογικά,πανομοιότυπα αδέλφια και συναισθηματικά..μόνο η αγάπη θα επικρατεί ανάμεσα τους. Όλοι ίδιοι.
Όλοι μεταλλαγμένα τέλειοι. Όλοι ένα γένος. Όλοι πραγματικά ενοχοποιημένοι και τέλεια κλονισμένοι ομοζυγωτικοί κλώνοι.

Η επιστημονική εξέλιξη φτάνει στη θεοποίηση με εφιαλτική κατάληξη.

Πανοραμικά κατεδαφίζεται ο δυτικός πολιτισμός. Εξαλείφεται η θρησκευτική ηθική και τα κοινωνικά πρότυπα.
Η ανδρική υπόσταση δέχεται τορπίλες ηδονικού εξευτελισμού.
Καταγγέλονται σαρκαστικά και καυστικά οι κοινωνίες των φιλελεύθερων οικονομιών και της αχαλίνωτης σεξουαλικής απελευθέρωσης ως καταστροφικές για τον δυτικό κόσμο του 20ου αιώνα.

Σύμφωνα με τον μάλλον τρομαγμένο και μοναχικά ευαίσθητο συγγραφέα αυτός ο κόσμος οφείλει να αντικατασταθεί απο τις μελλοντικές οντότητες
αφού οι παρελθοντικοί άνθρωποι που επέφεραν τον εκμαυλισμό των πάντων πρέπει να αντικατασταθούν απο τη μοριακή βιολογία της εθελούσιας αυτοκαταστροφικής κάθαρσης.

Ως τώρα,επικράτησε η σοσιαλιστική κοινωνία των ρατσιστών,των αντιοικολόγων,των λίγων που απολαμβάνουν τα πολλά και των πολλών που αρκούνται στα λίγα.
Παραφυάδες της γενιάς του '68 οι μειονότητες έχουν έντονη ερωτική ζωή και αχαλίνωτες ηθικά και σωματικά ηδονές και απολαύσεις. Έχουν εξουσία και απολαμβάνουν τα αγαθά ως κληρονομικό χάρισμα.

Αντίθετα η πλειοψηφία ξεσπάει στην πορνογραφία, τη στέρηση, την αυτοϊκανοποίηση και την υλική ανέχεια.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι κατανομή της ηδονής.

Απο τη μια,η κουλτούρα της σεξουαλικής απελευθέρωσης με προϊόντα χίπικης φιλοσοφίας και φεμινισμού οδηγεί σε κάμπινγκ- παραθεριστικά θέρετρα και "εναλλακτικές"διακοπές όπου επικρατεί το ιδεώδες "γ@@@@ε εαυτούς και αλλήλους" χωρίς αύριο.

Και απο την άλλη η ασεξουαλικότητα,ο αυνανισμός και πορνογραφία ηθών και μέσων επιβίωσης. Εδώ βασιλεύει η αυτοϊκανοποίηση και όποιος αντέξει...

Και οι δυο παραπάνω κατηγορίες κοινωνικής μορφής είναι κατά συνέπεια δυστυχισμένες. Απομόνωση.
Έλλειψη επικοινωνίας. Μοναξιά.
Μιζέρια. Γερασμένα ψυχικά κορμιά. Ατομικισμός. Ματαιοδοξία. Υλιστική εξάρτηση. Έλλειψη ελπίδας. Γηρατειά. Θάνατος.

Τα αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου θα τα λύσει το όραμα του θηλυκού ωραίου κόσμου μέσω των "στοιχειωδών σωματιδίων" και τη νέα εξελιγμένη γενετική.

Το "άτομο" γίνεται θεός και αυτό το βιβλίο πέρα απο τον κυνισμό και την εφιαλτικά ρεαλιστική ωμότητα, είναι σύμφωνα με τον Ουελμπέκ αφιερωμένο στον Άνθρωπο.


Καλή ανάγνωση!
Πολλούς ασπασμούς!

Read Ebooks by Michel HouellebecqRead information about the author

Ebook Temel Parçacıklar read Online! Michel Houellebecq (born Michel Thomas), born 26 February 1958 (birth certificate) or 1956 on the French island of Réunion, is a controversial and award-winning French novelist. To admirers he is a writer in the tradition of literary provocation that reaches back to the Marquis de Sade and Baudelaire; to detractors he is a peddler of sleaze and shock. Having written poetry and a biography of the horror writer H. P. Lovecraft, he brought out his first novel Extension du domaine de la lutte in 1994. Les particules élémentaires followed in 1998 and Plateform , in 2001. After a disastrous publicity tour for this book, which led to his being taken to court for inciting racial hatred, he went to Ireland to write.

Michel Houellebecq won France's top literary award, the Goncourt Prize, for his book The Map and the Territory in 2010.

He currently lives in Spain.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Temel Parçacıklar
Read EBOOK Temel Parçacıklar by Michel Houellebecq Online free

Download PDF: temel-paracklar.pdf Temel Parçacıklar PDF