Read Flugfällan by Fredrik Sjöberg Free Online


Ebook Flugfällan by Fredrik Sjöberg read! Book Title: Flugfällan
The author of the book: Fredrik Sjöberg
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 588 KB
Edition: En bok för alla
Date of issue: 2006
ISBN: 9172214325
ISBN 13: 9789172214323

Read full description of the books Flugfällan:

Blomflugorna på Runmarö, ibland till förväxling lika små getingar eller humlor, spelar en viktig roll i den här boken, skriven av en biolog som också är litteraturkritiker. Man får även stifta bekantskap med en numera bortglömd naturforskare och hans jättelika flugfälla och ta del av betraktelser över tillvaron på öar och samlandets psykologi. Fredrik Sjöberg lär ut levnadskonst, och det gör han med en essästil lika lätt och rörlig som de sommarinsekter han studerar. Att läsa Flugfällan är en ren njutning.

Som ung man, efter att på nära håll ha bevittnat en legendarisk teaterbragd, lämnar Fredrik Sjöberg sitt arbete på Dramaten i Stockholm och bosätter sig på en ö i skärgården. Efter några år börjar han samla flugor. Blomflugor. Detta leder slutligen till att han dras in i en gåtfull härva kring en stulen målning av Rembrandt van Rijn.

Flugfällan är en självbiografisk betraktelse över samlandets psykologi, men också ett underhållande försök att förklara varför vissa människor söker sig till öar, även där inga öar finns. Ytterst handlar den dock om ärelystnad och om konsten att begränsa sig i de tusen möjligheternas tid. Författaren tecknar även ett ömsint porträtt av sin bortglömde landsman, entomologen och globetrottern René Malaise (1892-1978), sobelfarmare på Kamtjatka, intendent vid Naturhistoriska riksmuseet och samlare av dyrbar konst.

Den som vill veta något om det läsbara landskapet och dess blomflugor kan här stilla sitt kunskapsbegär. Men framför allt är Flugfällan en roande bok om färgstarka människor och deras passioner.

Read Ebooks by Fredrik SjöbergRead information about the author

Ebook Flugfällan read Online! Fredrik Sjöberg is an entomologist and lives with his family on the island Runmarö, in the archipelago east of Stockholm. He is also a literary critic, translator, cultural columnist and the author of several books including The Art of Flight and The Raisin King, which accompany The Fly Trap.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Flugfällan
Read EBOOK Flugfällan by Fredrik Sjöberg Online free

Download PDF: flugfllan.pdf Flugfällan PDF